torsdag 12. februar 2009

Hip Hop Police






Ukas bloggoppgave var å skrive om en film, men ikke en vanlig spillefilm, derimot filmer vi ser veldig mye til i hverdagen, men kanskje ikke tenker så mye over. Nemlig musikkvideoene!

Jeg har valgt å skrive om filmen ”Hip Hop Police” av Chamillionaire. Grunnen til at jeg har valgt denne musikkvideoen er rett og slett at jeg synes den er veldig kul og den forteller en historie, i motsetning til de fleste andre musikkvideoer der artisten bare står og danser med noen pene damer rundt seg (ikke at jeg har noe i mot dette da:P). Sangen er hentet fra Chamillionaires andre album ”Ultimate Victory”, som kom ut høsten 2007. Den solgte 128 000 kopier den første uka og den har vært en gjenganger på The Voice, for å si det sånn. Sangen går under sjangeren hip hop(obviously;P) og målgruppen blir jo da selvsagt de som hører på hip hop!

Teksten i sangen handler om Chamillionaire som blir tatt av en politimann som kommer fra det som kalles ”Hip Hop Police”. Denne delen av politiet går etter høyprofilerte hip hop-artister for å få dem til å ”snitche”(tyste) på andre hip hoppere. Som alle andre ekte hip hoppere, nekter Chamillionaire å tyste på kompisene sine og blir tatt med til avhør, der han får valget mellom å tyste eller å gå i fengsel. Refrenget i sangen er slik:

With so much drama in the industry
Hip Hop Police are listening
Be careful or you'll be history
Looks like another unsolved mystery
It's murder, murder, murder
Ah it's murder, murder, murder
Yeah it's murder, murder, murder
Somebody tell em it's murder
Murder was the case and they blamed me

Med dette, og med hele sangen mener Chamillionaire at ”the industry”, som er hip hop-industrien, er i ferd med å vakle, pga dette såkalte ”Hip Hop Police” som gjør hva som helst for å fengsle hver bidige rapper og hip hopper og dermed også ødelegge hip hop-industrien. Akkurat som Chamillionaire, nekter de andre rapperne og hip hopperne å tyste og blir satt i fengsel. Kjente rappere/hip hoppere som T.I, R Kelly og Lil’ Wayne er eksempler på offere for ”The Hip Hop Police”.

Musikkvideoen er regissert av amerikaneren Marc Klasfeld , som bl.a. har regissert filmer for Foo Fighters, Enrique Iglesias og Shop Boyz. Musikkvideoen er en veldig fortellende video og viser akkurat det som skjer i teksten. Før sangen starter, er det et drøyt minutt der vi ser en politibil som kjører opp til Chamillionaire og en kompis og slår av en prat. Samtalen ender opp i at politimannen tror at Chamillionaire kaller han ”Nigger”, når han egentlig bare sier at det nyet albumet hans skal bli ”Bigger”. Politimannen tar dette svært ille opp og styrter etter han, mens han roper: ”You have the right to remain stupid”, som jeg synes var ganske artig.


Videre fungerer musikkvideoen som en fortelling, der versene blir sunget og vist som en dialog mellom Chamillionaire og politimannen, først ute langs veien, deretter i avhørsrommet. Refrengene blir sunget av en ankermann i et nyhetsstudio. Det som jeg synes er veldig kult med denne musikkvideoen er at alle de tre hovedrollene i filmen: den mistenkte ”gangsteren”, politimannen og ankermannen, spilles av samme person, nemlig Chamillionaire! Når vi er i nyhetsstudioet, kommer det hele tiden opp nye saker på oppgavelinja. Disse sakene handler om andre kjente rappere/ hip hoppere, som har lignende saker som Chamillionaire i musikkvideoen. Eksempler på dette er: ”Kanye West apprehended in Chicago” og ”Search warrants issued for Snoop’s home”. En annen kjent rapper, Slick Rick har også en liten rolle i denne musikkvideoen som en annen mistenkt.

Jeg synes som sagt at denne musikkvideoen er veldig kul. Sangen er kul og filmen viser en fortelling, noe som gjør den litt mer spennende. I tillegg synes jeg det er morsomt at Chamillionaire spiller alle hovedrollene, som btw alle sammen er veldig bra… spesielt politimannen!

-Emil
Bildene er hentet her og her
Jeg fant litt info her

Ingen kommentarer: